середа, 25 жовтня 2023 12:07

Мороз до -15°С і Новий рік із "плюсом": дали прогноз на зиму

Мороз до -15°С і Новий рік із "плюсом": дали прогноз на зиму
Прогнозують різке похолодання у грудні та Новий рік із "плюсом". Фото: pixabay.com

Цьогоріч зима в Україні може видатися м'якою і теплою. Водночас опадів буде мало. Переважно йтиме мокрий сніг чи сніг із дощем.

В середині грудня можливе різке короткочасне похолодання із морозами до -15°С, розповіла метеорологиня, завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає OBOZ.UA.

"У перший зимовий місяць прогнозується лише один морозний період, ще кілька днів низьких температур очікується у січні - до -10 градусів. Усі похолодання будуть нестійкими і швидко змінюватимуться вищими температурами. Практично обійдеться без особливих морозів: від нуля до п'яти градусів тепла у денний час", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країну охоплять опади - оновлений прогноз

Новий рік в Україні також буде "плюсовим" і безсніжним.

Тим часом синоптики сайту meteoprog прогнозують, що мінімальна температура грудня, зокрема у Києві, буде на рівні -3...4°С. Можливі невеликі дощі і дощі зі снігом. У січні стовпчики термометрів у столиці опустяться дещо нижче: морози сягатимуть -12°С. Опадів практично не передбачається.

Зима буде холодною і сніжною. Особливо у другій половині січня - на початку лютого, коли температура місцями опускатиметься нижче -25°С, за винятком південних областей.

Зараз ви читаєте новину «Мороз до -15°С і Новий рік із "плюсом": дали прогноз на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі