четвер, 06 липня 2023 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Висока загроза – ЗСУ попередили українців про небезпеку

Висока загроза – ЗСУ попередили українців про небезпеку
Два дрони-камікадзе було знищено силами протиповітряної оборони. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Вночі противник завдав чергового ракетного удару по Україні.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали удару п'ятьма іранськими ударними дронами типу Shahed, повідомив уранці 6 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Два дрони-камікадзе було знищено нашою протиповітряною обороною.

"Також російські окупанти завдали 59 авіаційних ударів та здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Грабовського Сумської області; Плетенівки Харківської області та по місту Харків. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 35 населених пунктів, зокрема це Гірськ, Олександрівка, Тимоновичі Чернігівської області; Середина-Буда, Стукалівка, Басівка Сумської області та Ветеринарне, Козача Лопань, Зелене і Гатище на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

На Куп'янському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Іванівки та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Петро-Іванівка, Фиголівка, Моначинівка, Гусинка, Новомлинськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Білогорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Богданівки та Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали більш як 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку росіяни здійснили артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема, постраждали Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Невельське та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Ганівка, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви, Одрадного, Макарівки та Рівнополя на Донеччині. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Гаврилівки, Новодарівки, Зміївки та Антонівки Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів.

Унаслідок ворожої ракетної атаки у ніч проти 6 липня у Львові пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Сталося також влучання ракети в багатоповерхівку, є загиблі й поранені. З-під завалів житлового будинку у Львові витягли вже трьох загиблих. Кількість поранених зросла до восьми осіб.

Зараз ви читаєте новину «Висока загроза – ЗСУ попередили українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі