четвер, 13 вересня 2012 11:45

Вінницькі МНСники рятували телят, які провалилися у яму зі смолою

11 вересня близько 16.30 на полі біля селища Браїлів Жмеринського району Вінницької області двоє піврічних телят провалились в яму зі смолою. Та знаходилась на території колишнього асфальтного заводу. Парканом закинутий завод обгороджений не був.

За словами господаря телят Василя Гаврилюка, вони пішли поїсти груш-дичок.

"А та яма якраз біля груші була. Провалились обидва, вилізти не могли, бо смола їх засмоктувала. Вгрузли по шию. Зрозумів, що своїми силами не справимося, викликали рятувальників", - сказав він.

Бригада МНС зі Жмеринського підрозділу прибула на місце пригоди через 20 хвилин. Зразу почали монтувати лебідку, щоб витягти телят. Як повідомляє провідний фахівець служби цивільного захисту по Жмеринському району Володимир Стус, тягнути телят було дуже важко.

"Ми їх намагались підважити гіллям, щоб мотузку накинути. Але смола їх тримала міцно. Ми майже дві години потихеньку їх витягували. Спільними зусиллями це вдалося", - зауважив рятувальник.

Зчистити з тварин смолу не вдалося.

"Зразу як витягли, намагались видряпати смолу. Її там кілограм зо 20 поналипало. Але меншеньке теля не змогло піднятись. Ще в ямі воно стомилось, голову опускало у смолу. Ми йому гілкою постійно піднімали, тримали", - згадував Гаврилюк.

Одне теля зарізали того ж дня, а 12 вересня — іншого. Власник зауважив, що смола сильно в'їлася в шкіру, і жити вони так не змогли б.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі МНСники рятували телят, які провалилися у яму зі смолою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі