середа, 03 травня 2023 13:11

Вимагав $35 тис.: прокурора-хабарника зловили "на гарячому"

Вимагав $35 тис.: прокурора-хабарника зловили "на гарячому"
У Харкові зловили прокурора, який вимагав з потерпілих гроші за розслідування злочинів. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала у Харкові прокурора, який вимагав з потерпілих гроші за "правильне" розслідування злочинів.

Співробітник однієї з окружних прокуратур Харкова налагодив схему одержання хабарів за "активізацію" розслідування кримінальних злочинів, повідомила 3 травня пресслужба СБУ.

"Посадовець вимагав $35 тис. від потерпілого у справі про шахрайські дії з комерційною нерухомістю. За цю суму прокурор обіцяв чоловіку дати поштовх у розслідуванні відповідного провадження, а також накласти арешт на майно та провести низку експертиз. До протиправної діяльності посадовець залучив свою знайому як посередницю для передачі неправомірної вигоди", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент за гроші наводив російські ракети на своє місто

Прокурора і посередницю затримали у Харкові "на гарячому" під час передачі всієї суми хабаря.

Наразі їм повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему на Житомирській митниці. До незаконних оборудок причетне керівництво цієї установи, яке систематично обкладало "даниною" місцевих бізнесменів.

Зараз ви читаєте новину «Вимагав $35 тис.: прокурора-хабарника зловили "на гарячому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі