четвер, 28 липня 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрадення, залякування й катування: Федоров розповів, що відбувається у Мелітополі

Викрадення, залякування й катування: Федоров розповів, що відбувається у Мелітополі
У Мелітополі росіяни викрадають і катують людей. Фото: ria-m.tv

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрадають і катують людей.

Тиск на громадян посилили в рамках підготовки до "референдуму". Про це під час брифінгу 28 липня розповів мер міста Іван Федоров, повідомляє Gazeta.ua.

"Мають місце масові викрадення людей, масові тортури над українцями. І, як наслідок, з'являються відео викрадених людей, які зізнаються у речах, яких вони точно не робили", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Мелітополі вирішили "націоналізувати" майно містян

Лише по місту Мелітополь офіційно близько 20 полонених. Але ця цифра дуже заменшена. Бо росіяни погрожують родинам викрадених.

За словами Федорова, цю цифру можна потроїти. Тоді, можливо, будуть точні цифри полонених.

Федоров наголосив, що також у місті, в медичних установах посилюється брак медикаментів. Дедалі складніше вдається передавати все необхідне. Окупанти на блокпостах викрадають медикаменти, або порушують температурний режим. І ліки приходять вже не в тому стані, в якому необхідно.

Також росіяни продовжують складати списки місцевих мешканців, поквартирно, поіменно, яке майно мають і тому подібне.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули загарбникам отруєну черешню, яка спричинила масові захворювання в терористів.

Росіяни сіють паніку в тимчасово захопленому ними Мелітополі Запорізької області. Окупанти залякують мешканців тим, що в разі відступу підриватимуть інфраструктуру й спалюватимуть будинки.

У Мелітополь не можуть завезти донорську кров із Запоріжжя. Деяких груп крові немає на території міста. Неможливе перероблення крові. В людей у місті відбирають квартири. Росіяни селяться, не питаючи власників.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення, залякування й катування: Федоров розповів, що відбувається у Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі