вівторок, 01 червня 2021 18:10

Викрадали людей і авто: затримали банду рецидивістів
9

На Західній Україні поліцейські Київщини разом із Закарпатськими правоохоронцями затримали рецидивістів, яких підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області.

У Львові й Мукачеві правоохоронці провели 23 обшуки, залучили 60 екіпажів поліції, повідомили в пресслужбі поліції Київської області.

"Учасники злочинного угруповання "спеціалізувалися" на розбоях, торгівлі зброєю, контрабанді, продажу наркотиків, а також викраденні людей. Мукачівська злочинна організація являла собою організоване стійке ієрархічне об'єднання, яке систематично й цілеспрямовано провадило злочинну діяльність. Усі фігуранти угруповання - жителі Закарпаття віком від 25-ти до 46-ти років, спортивної статури, мають навички бойових мистецтв. Зараз поліція перевіряє причетність указаних осіб до викрадення відомого мукачівського репера у вересні 2020 року, а також до низки збройних сутичок", - ідеться в повідомленні.

29 травня у львівському аеропорту затримали 41-річного організатора групи. Чоловік раніше був судимий. Злочинець прибув до Львова рейсом із Туреччини. Ще одного координатора угруповання правоохоронці затримали на кордоні з Польщею.

 затримали рецидивістів, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області
Фото: zk.npu.gov.ua
 Затримали рецидивістів, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області
Затримали рецидивістів, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області
 Затримали рецидивістів, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області
У містах Львів та Мукачево правоохоронці провели 23 обшуки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшери намагалися викрасти одинокого чоловіка

Під час обшуків поліцейські вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, дві помпові рушниці, 10 пістолетів системи "ПМ", п'ть пістолетів "Форт-17", п'ять пістолетів ТТ, шість гранат, понад 40 магазинів, набої, пристрої для безшумної стрільби.

У злочинців виявили цілий арсенал холодної зброї в кількості 100 штук, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг і бронежилети, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

У помешканні учасників банди знайшли дорогі швейцарські годинники, золоті прикраси, коштовності й валюту. У лиходіїв вилучили шість авто, зокрема преміумкласу "Mercedes" і "Audi", які використовувалися під час підготування та скоєння злочинів.

Зараз семеро злочинців, зокрема організатор, затримані. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Слідство триває.

В Одесі на одній із зупинок громадського транспорту на вул. Варненській викрали 22-річного чоловіка. Невідомі зав'язали з ним розмову, а потім заштовхали в авто й повезли на околицю міста. Дорогою, погрожуючи ножем, у потерпілого відібрали гроші, банківську картку та смартфон, а щоб дізнатися до них паролі, жорстоко побили.

Зараз ви читаєте новину «Викрадали людей і авто: затримали банду рецидивістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі