пʼятниця, 07 жовтня 2022 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий облік жінок – прийнято закон

Військовий облік жінок – прийнято закон
Парламент 7 жовтня ухвалив у цілому законопроект №6482, що стосується взяття жінок на військовий облік. Фото: ukrmilitary.com

Парламент 7 жовтня ухвалив у цілому законопроект №6482, що стосується взяття жінок на військовий облік.

За проголосувало 297 народних депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Законом передбачено, що жінки, які мають військову спеціальність та придатні до проходження служби за станом здоров'я і віком, стають на військовий облік добровільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який порядок вручення повістки

"Але залишилася норма про медичних працівників: "Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних", – зазначив Железняк.

Верховна Рада 21 вересня підтримала у першому читанні законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок. За законопроєкт №6482 проголосували 267 народних депутатів.

В Україні військовий облік для жінок буде добровільним для усіх професій. На це зараз є декілька підстав, тому в Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних сил України це підтримують. Про це заявляла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Військовий облік жінок – прийнято закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі