середа, 03 серпня 2022 16:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт сказав, коли "впаде" оборона росіян

Військовий експерт сказав, коли "впаде" оборона росіян
Російські загарбники відступають на деяких напрямках. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники відступають на деяких напрямках. Ворог також втрачає можливість оборонятися в районі Ізюма на Харківщині.

Якщо говорити про загрозу наступу в напрямку Слов'янська, то саме Ізюм має вирішальну роль у наступальному потенціалі. Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю "24 каналу".

Він зазначив, що саме там окупанти не лише втратили можливість наступати, а й утримувати тимчасово захоплені території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід починає вірити в перемогу України – Кулеба

Тож росіяни з перегрупування зробили досить загрозливу ситуацію на півдні, за словами Коваленка. Водночас у середньостроковій перспективі російські загарбники повністю нівелюють можливості не лише наступати надалі, а й оборонятися. Це може трапитися вже за найближчі два-три місяці.

"За цей час ми побачимо, як окупанти не зможуть достатньо ефективно тримати оборону навіть на тих ділянках, на яких у них є кількісна перевага", – додав військовий експерт.

І пояснив, що йдеться не лише про Херсонську область, особливо про правий берег. Там, на його думку, все відбуватиметься значно швидше.

Російські окупанти, скоріше за все, спробують створити ілюзію великого наступу в Україні. Це можна буде спостерігати мінімум на трьох напрямках, розповів військовий експерт Олег Жданов. За його словами, стати в глуху оборону, перерозподіливши війська більш-менш рівномірно по всій лінії фронту, було б напевно найбільш правильно.

Україна зможе перехопити ініціативу у війні з Російською Федерацією, якщо отримає ще таку ж кількість зброї, яку вже надали. Наша країна все ще має занадто мало західної зброї, повідомив австрійський військовий аналітик Том Купер.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт сказав, коли "впаде" оборона росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі