середа, 22 березня 2023 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові повідомили деталі нічної російської атаки по Україні

У ніч на 22 березня російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу "Shahed-136/131".

Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку ‒ з Брянської області РФ. Українські військові збили 16 із 21 випущеного росіянами дрона. Про це вранці повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Автор: t.me/kpszsu
  ЗСУ вночі збили 16 іранських дронів
ЗСУ вночі збили 16 іранських дронів

Дрони знищували переважно в зоні відповідальності повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни наступають на декількох напрямках: головне зі зведення Генштабу

У Київській міській військовій адміністрації уточнили кількість іранських дронів, які вдалося збити у небі навколо столиці. За словами голова КМВА Сергія Попка, було виявлено вісім ворожих БПЛА.

"Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашої ППО. Дякуйте нашій протиповітряній обороні! Вірте в ЗСУ. Але не забувайте про правила безпеки. Наполегливо наголошую всім киянам ‒ чітко та неухильно дотримуйтеся вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть в комендантську годину", ‒ наголосив Попко.

Російські загарбники не припиняють порушувати закони і звичаї війни, обстрілюють населені пункти та об'єкти критичної інфраструктури.

Так, за минулу добу окупанти завдали 10 ракетних та 32 авіаційних ударів по Україні. Здійснили також 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах. Про це вранці 22 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Військові повідомили деталі нічної російської атаки по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі