пʼятниця, 04 серпня 2023 15:49

Військкома-мільйонера відправили на передову

Військкома-мільйонера відправили на передову
У мережах з'явилася інформація, що Смирнов став доларовим мільйонером під час війни, повідомили в ТЦК. Фото: suspilne.media

Після появи інформації про збагачення військкома Єгора Смирнова з міста Южне на Одещині правоохоронці почали розслідування.

Його та ще двох військових доправили до бригади на передовій фронту. Про це повідомив Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

"Днями в соціальних мережах поширили інформацію, що "депутат та воєнком з міста Южне – Смирнов – став доларовим мільйонером під час війни, ще й "пригрів" у ТЦК двох своїх соратників", – повідомили.

У центрі комплектування заявили, що командування "однозначно засуджує будь-які способи незаконного збагачення, зловживання посадовими повноваженнями та не дозволить прикривати подібні оборудки військовою службою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті начальник з ТЦК змушував військових будувати йому садибу. У фігуранта ще й знайшли російську символіку

Сказали про реагування на суспільний резонанс і відправку трьох військових "для подальшої служби в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі".

"Стосовно оприлюдненої інформації ініційовано перевірку правоохоронними органами за компетенцією", – заявили в ТЦК.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Єгор Смирнов є депутатом міськради від партії "Батьківщина", повідомили "РБК-Україна".

За інформацією з соцмереж, у нього з'явилося кілька гектарів землі на березі Чорного моря, 500 кв. м комерційної нерухомості і парковка на 938 кв. м, пишуть. Також повідомили, що Смирнов уникав ротації на фронт разом з ще двома депутатами.

25 липня Печерський районний суд міста Києва арештував колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова на два місяці з можливістю внесення 150 млн грн застави. Днем раніше Державне бюро розслідувань затримало експосадовця.

ЗМІ повідомили, що у родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Суд арештував майно, гроші та банківські рахунки Борисова.

Зараз ви читаєте новину «Військкома-мільйонера відправили на передову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі