понеділок, 17 червня 2024 05:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Вигадують успіхи на передовій - військове керівництво РФ звинуватили у брехні

Вигадують успіхи на передовій - військове керівництво РФ звинуватили у брехні
Впродовж минулої доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 88. Фото: eastnews.ua

Російський блогер розкритикував оборонне відомство Росії та нового міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова за те, що вони вигадують історії успіху на передовій.

Йдеться, зокрема, про село Загірне, що на південний захід від Гуляйполя Запорізької області, повідомляється у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники будують нові укріплення біля Маріуполя

В Міністерства оборони Росії від 16-го червня заявили про те, що російські війська захопили його. Однак один із російських оглядачів зауважив, що українські війська відійшли із Загірного ще 2023 року.

Аналітики припустили, що сенс свіжої заяви Міноборони РФ може полягати у тому, що особливості рельєфу в цьому районі не дозволяли російським військам створити надійний плацдарм у населеному пункті до недавнього часу.

Таке пояснення влаштувало не всіх російських блогерів. Один з них заявив, що вище військове керівництво РФ вигадує історії успіху на передовій, щоб прикрити реальну відсутність значущих перемог.

Впродовж минулої доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 88.

Ворог інтенсивно нарощує темпи наступальних та штурмових дій, пише Генштаб у зведенні.

Зараз ви читаєте новину «Вигадують успіхи на передовій - військове керівництво РФ звинуватили у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі