середа, 13 грудня 2023 23:22

Відкрилися цікаві факти про суддю Тандира, який сидить за вбивство нацгвардійця
2

Суддя Олексій Тандир, який збив насмерть нацгвардійця на блокпості в Києві, продовжує отримувати зарплатню в Макарівському районному суді Київської області.

Попри те, що Тандир пів року перебуває у слідчому ізоляторі, йому нараховували щомісяця 63 тисячі гривень - посадовий оклад. Про це пише "Бабель" з посиланням на документ з Територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Тандир, який збив нацгвардійця, "відмазував" колегу у п'яній ДТП – Dejure

Надбавки за вислугу років та за науковий ступінь з Тандира зняли. Їх припинили виплачувати з 2 червня 2023 року. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу - Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень. З березня по травень 2023 року Тандир отримав винагороду на загальну суму 305 867 гривень.

У ніч на 26 травня Олексій Тандир збив нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту у Києві. Нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Тандиру повідомили про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння.

27 травня Печерський районний суд міста Києва визначив Тандиру тримання під вартою.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування. Висновками судових експертиз підтверджено вміст у Тандира алкоголю. Його підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинили смерть потерпілого.

Зараз ви читаєте новину «Відкрилися цікаві факти про суддю Тандира, який сидить за вбивство нацгвардійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі