четвер, 08 червня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Відхід окупантів подалі від Херсона не знижує небезпеки обстрілів міста ‒ ГУР

Відхід окупантів подалі від Херсона не знижує небезпеки обстрілів міста ‒ ГУР
Російські загарбники через підрив ними Каховської ГЕС відійшли далі від Херсона. Фото: скріншот

Загроза обстрілів Херсона не знизилась після того, як російські загарбники підірвали Каховську ГЕС та відійшли подалі від наслідків вчиненої ними катастрофи.

Адже комплекси С-300 з їх дальністю можуть становити небезпеку для міста. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, загроза для Херсона залишається. А мета дій загарбників очевидна ‒ зупинити й ускладнити дії ЗСУ щодо звільнення тимчасово окупованих територій на півдні України.

"Розуміючи та побоюючись наступу українських сил саме з того напрямку, ворог пішов на цей варварський злочин", ‒ пояснив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія планувала влаштувати обмежений вибух" – чому окупанти підірвали Каховську ГЕС зараз

За його словами, частину особового складу ворог відвів на заздалегідь підготовлені ще до теракту позиції. Але окремі окупаційні підрозділи, які перебували на лівому березі Дніпра, не знали про підрив Каховської ГЕС.

"Для деяких окупаційних підрозділів ця інформація не була доведена, тому що це приголомшлива за своїми злочинними наслідками операція. Відповідно, аби унеможливити витоки, а також щоб не було людей, які відмовляться від виконання завдань, деяких просто не проінформували", ‒ сказав представник ГУР.

Він додав, що на момент теракту на цьому напрямку перебувала незначна кількість живої сили загарбників. Ворог замінував ГЕС та дамбу, і зрештою здійснив контрольований підрив. Але, за словами Юсова, ситуація могла вийти з-під контролю неочікувано для самих російських окупантів.

"Вони могли розраховувати на інші наслідки, але результат для всього світу очевидний ‒ це черговий терористичний акт російських окупантів. Для себе рашисти могли не уявляти й не усвідомлювати масштабів у повній мірі, але те, що це злочинні дії ‒ безумовно, для них було добре відомо", ‒ наголосив Юсов.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Підривом Каховської ГЕС російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Росія абсолютно свідомо знищила одне з найбільших водосховищ України. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Відхід окупантів подалі від Херсона не знижує небезпеки обстрілів міста ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі