середа, 27 вересня 2017 10:41

Вибух у Калинівці кваліфікували як диверсію

Вибух у Калинівці кваліфікували як диверсію
Вибух в Калинівці назвали диверсією / фото: ТСН

Військова прокуратура кваліфікувала пожежу та вибухи на складі з боєприпасами поблизу Калинівки Вінницької області як диверсію.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Військова прокуратура Південного регіону внесла до ЄРДР кримінальне провадження за статтею 113 Кримінального кодексу – диверсія. Наші співробітники входитимуть до складу слідчої групи, тривають оперативні та слідчі дії", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Калинівці: евакуювали 24 тис. людей

Зараз поблизу Калинівки Вінницької області горять військові склади, вибухають боєприпаси. Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

В мережі з'явилась інформація, що військові чули звук безпілотника, який нібито літав над арсеналом.

"І ще головна інформація - основна маса потрібних нам снарядів знаходиться в підземних бункерах. Вони не постраждали. Є інформація про 1 пошкоджений бункер, але це не точно, і значить всі ті боєприпаси також не постраждали. Спитаєте, що ж тоді так розривається? Це велика кількість танкових снарядів і 120 мм мін, які були розташовані на вулиці", - пише у себе на Facebook Сергій Місюра, офіцер Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

У Вінницькій області через надзвичайну ситуацію з боєприпасами на військових складах зміненим маршрутом курсують 47 пасажирських поїздів. Також закритий автомобільний виїзд з Вінниці в сторону Калинівки. А зону в 50 км навколо місця вибуху закрили для польотів літаків.

Зараз ви читаєте новину «Вибух у Калинівці кваліфікували як диверсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі