середа, 08 липня 2020 19:40

Вибух у будинку на Позняках: головну версію поставили під сумнів

Вибух у будинку на Позняках: головну версію поставили під сумнів
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. 5 людей загинули, стільки ж скалічилися. Фото: t.me/dsns_telegram

Потужний вибух в 10-поверховому житловому будинку в Києві на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 не міг статися лише через витік природного газу.

Про це заявив головний інженер Київгазу Андрій Лях на комітетських слуханнях парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

"З того, що я бачив у своєму житті, а я в компанії Київгаз працюю 22 роки, руйнування дуже сильні. І такі руйнування не міг спричинити витік газу. Я чув, що поки є експрес-тести, які свідчать, що там нібито вибухової речовини немає. Це говорить про те, що там об`ємний вибух газу стався. Об`ємний вибух газу може статися внаслідок вибуху як метану, так і пропану, бутану та інших газів, зокрема інертних, водню наприклад", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Позняках: серед загиблих може бути син колишнього нардепа-сепаратиста

Також інженер зазначив, що якщо причиною трагедії виявиться вибух суміші повітря і метану, це означатиме щонайменше втручання до системи газопостачання.

На думку Ляха, у зв'язку з цим звинувачувати у трагедії працівників Київгазу поки що точно не варто.

Вибух у шостому під'їзді 10-поверхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався 21 червня о 10:07. П'ятеро людей загинули, стільки ж опинилися у лікарні. 16 квартир із четвертого по восьмий поверх зруйновані, упали перекриття. Без житла лишилися 125 мешканців. Причину вибуху поки з'ясовують. Утім, правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки при поводженні з газом".

Зараз ви читаєте новину «Вибух у будинку на Позняках: головну версію поставили під сумнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі