субота, 04 червня 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія, США та Євросоюз мають чотири варіанти припинення війни - CNN

Велика Британія, США та Євросоюз мають чотири варіанти припинення війни - CNN
ЗМІ повідомили, що Захід має чотири варіанти припинення війни. Фото: Генштаб ЗСУ

Захід має чотири варіанти припинення війни. США разом із Великою Британією та Євросоюзом обговорюють війну в Україні без України.

Офіційні особи Сполучених Штатів останніми тижнями регулярно зустрічаються з британськими та європейськими колегами. Метою їхніх зустрічей є обговорення можливих рамок припинення вогню та припинення війни шляхом переговорів. Про це повідомляє CNN.

Декілька джерел повідомили виданню, що серед тем обговорення була структура з чотирьох пунктів, запропонована Італією наприкінці травня. Ці рамки включають зобов'язання України дотримуватися нейтралітету щодо НАТО в обмін на деякі гарантії безпеки, а також переговори між Україною та Росією щодо майбутнього Криму, Донецьких і Луганських областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть захопити Луганщину протягом двох тижнів - ISW

Україна не бере прямої участі у цих дискусіях, незважаючи на обіцянку США "нічого про Україну без України".

Офіційні особи США та України заявили, що Вашингтон не чинив тиску на Україну, аби вона дотримувалася певного плану, і не підштовхували їх безпосередньо до зустрічі з росіянами.

Російська Федерація за 100 днів повномасштабної війни стала обережнішою та перейшла до тактики випаленої землі. Тому Збройні сили України вимушені залишати деякі рубежі оборони. Літо може стати вирішальним у війні – усе залежатиме від постачань західного озброєння. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія, США та Євросоюз мають чотири варіанти припинення війни - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі