пʼятниця, 20 січня 2023 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія може надати Україні свої далекобійні ракети, якщо цього не зробить США – CNN

Велика Британія може надати Україні свої далекобійні ракети, якщо цього не зробить США – CNN
Велика Британія може надати Україні далекобійні ракети, які є аналогами американських ATACMS. Фото: Getty Images

Велика Британія може надати Україні далекобійні ракети, які є аналогами американських ATACMS.

Це може статися у тому разі, якщо Вашингтон відмовиться передати Києву свої ракети дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в британському уряді.

Видання пише, що США відмовляються передати далекобійні ракети, побоюючись, що Збройні сили України використають їх для ударів по об'єктах на території Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми маємо прискоритися" – Зеленський звернувся до учасників "Рамштайну"

"Але відповідно до більш прогресивного ставлення Лондона до військової підтримки України, деякі британські офіційні особи висловили готовність поставити системи дальнього радіусу дії", – пише видання.

Про які саме системи повідомляється, поки що невідомо.

За інформацію джерел, українські офіційні особи нібито попросили британців взяти на себе відповідну ініціативу під час обговорення військової допомоги Україні в Рамштайні 20 січня.

"Українці також хочуть, щоб британські офіційні особи більш агресивно інформували міністрів закордонних справ і міністрів оборони союзу про те, що, на думку українців, є оперативними реаліями війни і що їм потрібно для перемоги в ній", – ідеться у повідомленні.

20 січня у Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" у землі Рейнланд-Пфальц розпочалось восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Перед початком переговорів присутні вшанували пам'ять жертв катастрофи гелікоптера в Броварах.

У засіданні беруть участь глави оборонних відомств близько 50 країн. А також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі і міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія може надати Україні свої далекобійні ракети, якщо цього не зробить США – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі