середа, 23 травня 2012 14:35

Вбивство фотокора газети "2000": обвинуваченому загрожує довічний термін

Вбивство фотокора газети "2000": обвинуваченому загрожує довічний термін
Віталію нанесли 19 ударів ножем. Фото: job-sbu.org

Минуло перше засідання Дарницького суду у резонансній справі про вбивство фотографа тижневика "2000" Віталія Розвадовського, пише Сегодня.

Слідство просить для головного обвинуваченого довічне, його адвокат наполягає на двох роках позбавлення волі.

Адвокат сім'ї Розвадовський розповів, що його влаштовує обвинувальний висновок, який передали в суд.

"Попереднє засідання відбулося. Суд заслухав думки всіх сторін. Справа вже може розглядатися. Наступне засідання відбудеться 12 червня", - розповів адвокат Сергій Кишенько.

Як вдалося дізнатися виданню, з обвинувачення випливає, що Ярослав П. звернувся до колишнього однокласника В. К. з проханням знайти хлопців, щоб побити Віталія. Мотив - не повертати гроші, які він взяв у Розвадовського для покупки дорогих мобільних телефонів (близько 20 тис. грн. - ред.). Екс-однокласник покликав на справу двох друзів-самбістів, яким Ярослав нібито передав 500 грн "за роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стікаючи кров'ю, фотокореспондент Розвадовський повторював "Ярослав, 17 років"

В той же день вони підшукали житловий будинок на Харківському шосе, 168-г. Туди підсудний запросив Віталія, щоб нібито віддати йому телефони. Екс-однокласник залишився на вулиці, а Ярослав П. з двома хлопцями були на 11 поверсі. Віталій під'їхав на таксі. За ним спустився підсудний, обидва піднялися в проліт між 10 і 11 поверхами, де їх уже чекали самбісти. Один з них ударив Віталія, той почав тікати вниз, але хлопці його наздогнали і ще раз ударили. Віталій почав кликати на допомогу. Тоді самбісти вирішили втекти і разом з головним обвинуваченим, за версією слідства, спустилися на ліфті, який чомусь зупинився на 2 поверсі. Але в тамбурі вони знову зустрілися з Розвадовським. Самбісти втекли, а Ярослав, за свідченнями свідків, став наносити Віталію удари ножем. Потім він вийшов з дому і сказав екс-однокласнику, що на нього напав Розвадовський з ножем, але він вихопив ніж і ударив його в шию. А йдучи з місця злочину, Ярослав П. нібито взяв камінь і кілька разів стукнув себе ним по обличчю.

Ярослав своєї провини не визнає і каже, що у нього виник конфлікт з Віталіком через те, що той ображав його дівчину. Адвокат Ярослава хотів вчора внести клопотання, щоб справу дорозслідували.

"Слідство не якісне, обвинувачення не конкретне. Ставиться йому вбивство з корисливих спонукань. А що було користю? Гроші, золото? Гроші на телефони він взяв у вересні. Так за що вбив? Стаття передбачає довічне, тому обвинувачення має бути конкретним. Що стосується свідчень співучасників, на початку був ажіотаж, затримали всіх, сказали, мовляв, будеш давати свідчення, випустимо, ні - будеш сидіти. Інформації про те, що мій підзахисний після вбивства завдавав камінням удари, я не знаю", - каже адвокат Ярослава Віктор Чевгуз.

За його словами, статтю потрібно перекваліфікувати з умисного вбивства (115 стаття) в умисне вбивство, але вчинене при перевищенні меж необхідної оборони (118 стаття), яка передбачає 2 роки в'язниці.

Нагадаємо, Віталія вбили в під'їзді, завдавши 19 ножових поранень в обличчя і шию в кінці листопада минулого року. Підсудний - його друг і фотограф, неповнолітній на момент вбивства Ярослав П.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство фотокора газети "2000": обвинуваченому загрожує довічний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі