середа, 20 лютого 2013 11:00

Вбивця дітей з Ньютауну намагався "побити рекорд" Брейвіка

Вбивця дітей з Ньютауну намагався "побити рекорд" Брейвіка
Адам Ланца. Фото: sailerfraud.blogspot.com

Масове вбивство дітей у початковій школі "Сенді Хук" в США у грудні минулого року було відповіддю маніяка на злочин норвезького терориста Андерса Брейвіка, повідомляє телеканал CBS News, посилаючись на дані джерел, знайомих з ходом розслідування.

За їхніми словами, 20-річний Адам Ланца бачив у Брейвіку конкурента і скоїв звірячий злочин тільки тому, що хотів перевершити за кількістю жертв "норвезького стрілка", який вбив 77 людей у Осло і на острові Утойя в липні 2011 року.

Початкова школа була обрана Адамом Ланца як "легка мішень з великим скупченням людей". Як саме слідчі дізналися про бажання Ланца "позмагатися" з Брейвіком, джерела не уточнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама пообіцяв запобігти новим масовим вбивствам

У поліції Коннектикуту підтвердити дану інформацію відмовилися, назвавши її чиїмись домислами.

Трагедія у початковій школі "Сенді Хук" міста Ньютаун сталася 14 грудня 2012 року. Спочатку Ланца вбив у будинку свою матір Ненсі, а потім відправився в одну з початкових шкіл міста, де відкрив стрілянину, жертвами якої стали 20 дітей у віці 6-7 років і шестеро дорослих з числа персоналу навчального закладу. Після цього Ланца покінчив із собою. Пізніше з'ясувалося, що злочинець був психічно неврівноваженим. Він страждав синдромом Аспергера - однією з форм аутизму.

Це жорстоке вбивство викликало у США широкий суспільний резонанс. У країні розгорнулася дискусія про необхідність посилення правил продажу зброї.

Майже відразу після інциденту стали з'являтися послідовники Ланца. Так, вже 17 грудня в іншому американському місті Сідар Лейк (штат Індіана) поліція заарештувала чоловіка, який погрожував влаштувати стрілянину у місцевій початковій школі. Втім, поліція не пов'язувала його погрози з трагедією в Ньютауні.

Зараз ви читаєте новину «Вбивця дітей з Ньютауну намагався "побити рекорд" Брейвіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі