четвер, 21 червня 2012 14:44

Вбивці київського міліціонера пом'якшили міру покарання

Вбивці київського міліціонера пом'якшили міру покарання
Суддя взяла до уваги прохання прокурора і перекваліфікувала статтю звинувачення. Фото: kpravda.com

Сьогодні в Броварському районному суді відбулося чергове засідання по справі Віталія Запорожця. Суддя взяла до уваги прохання прокурора і перекваліфікувала статтю обвинувачення із 348-ої статті (вбивство працівника правоохоронних органів у зв'язку з його професійною діяльністю) на частину першу статті 115 (навмисне вбивство).

"Це звісно краще за попередню міру покарання але також не правильно. Відповідальність менша, але сутність справи лишилася попередньою. Те, що йому зараз інкримінують, деталям справи не відповідає. Прокурор змінив обвинувачення, оскільки, попередня стаття не мала необхідної доказової бази. Тепер постріл, який вчинив Запорожець, розглядається не як, такий, що був здійснений у зв'язку із службовою діяльністю Симоненка, а з особистої неприязні. Всі решта зауважень лишилися в обвинуваченні без змін", - розповів адвокат Віталія Запорожця Костянтин Попов.

Атмосфера біля приміщення суду була набагато спокійнішою ніж минулого разу. Активісти розмахували прапорами та продавали футболки із зображенням Віталія Запорожця. В залу суду всім охочим потрапити не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На суді з Віталієм Запорожцем побили журналістів

"Опери спеціально одягаються в цивільне та займають лавочки в суді. Хочуть, щоб люди не змогли побачити, що насправді відбувається всередині. Але вже спокійніше. Обурювався тільки Віталій. Він вигукував, що все це наклеп, що все базується на припущеннях. В принципі, це — правда," - поділилася своїми спостереженнями блогер Олена Білозерська.

Наступне засідання заплановане на 25 червня на 10:00. Суддя надасть можливість подати клопотання після чого почнуться дебати.

Нагадаємо, 4 вересня минулого року в селі Семиполки Броварського району Київської області Віталій Запорожець розстріляв із мисливської рушниці майора Миколу Симоненка. Той очолював Калитянський селищний відділ міліції. За чотири дні Запорожця затримали.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці київського міліціонера пом'якшили міру покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі