пʼятниця, 07 жовтня 2022 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вас обманули і зрадили" ‒ Резніков звернувся до російських військових

"Вас обманули і зрадили" ‒ Резніков звернувся до російських військових
Міністр оборони України Олексій Резніков записав відеозвернення до російських військових. Фото: скріншот з відео

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав російських військових не проґавити час і врятувати Росію від трагедії, а армію – від приниження.

Він заявив, що керівництво обмануло і зрадило їх, відправляючи на смерть. Про це йдеться у відеозверненні українського міністра, яке він записав російською мовою.

Резніков звернувся до солдатів та матросів, сержантів і старшин, мічманів, офіцерів, генералів та адміралів російської армії.

"Ваші десантники зараз гинуть на правому березі Дніпра. Вони знають свою справу. Але хтось у Кремлі вирішив відправити їх на вірну смерть… Вас обманули і зрадили. Вам обіцяли легку прогулянку, а відправили у пастку. Ви платите кров'ю за чиїсь фантазії та хибні цілі. Тепер вас не слухають. Тому що послухати вас зараз – означає визнати помилки. А у Москві не люблять правду. Їм простіше розповісти, як ви героїчно загинули у битві з вигаданими полчищами НАТО", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як воно вмикається і літає, не знає ніхто" ‒ Резніков оцінив ймовірність застосування РФ ядерної зброї

За його словами, багато російських військових уже зрозуміли, що їх відправили помирати не за праву справу.

"Може, тому ваш президент ховається в бункері, а не тримає удар поруч із вами? Він боїться вашого прозріння, презирства та вашого справедливого гніву", – наголосив міністр.

Він нагадав росіянам, що вони нікого не "звільняють" в Україні, а знищують міста, де зовсім нещодавно їх вважали добрими сусідами та говорили російською. За словами українського міністра, російське командування вже розуміє, що потрапило "в пастку з війною". І зробить усе, щоб списати "свої прорахунки, свої крадіжки" на підлеглих.

"Після війни саме ви будете дивитися в очі калікам, вдовам та сиротам ваших солдатів. Бо ніхто з Кремля до них не вийде. Вам доведеться жити поруч із тими, хто зараз натовпом біжить від мобілізації до Фінляндії, Грузії, Казахстану і навіть Монголії. І вони будуть впевнені, що вчинили правильно", – наголосив Резніков.

Генштаб ЗСУ готовий "гідно зустріти" мобілізованих росіян. 150 тис. окупантів збираються відправити для поповнення окупаційних частин.

Міністр оборони Олексій Резніков опублікував карту осіннього контрнаступу. Вказав, що просування Збройних сил України вперед – найкраща відповідь на російські спроби анексії.

Зараз ви читаєте новину «"Вас обманули і зрадили" ‒ Резніков звернувся до російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі