вівторок, 11 жовтня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Варіантів три: Кім пояснив мету сьогоднішнього ракетного терору РФ

Варіантів три: Кім пояснив мету сьогоднішнього ракетного терору РФ
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, чому країна-терорист Росія масовано атакує Україну ракетами. Фото: УП

Від ранку 11 жовтня в Україні не припиняє діяти повітряна тривога. Вибухи лунають у низці областей. Десь працює наша протиповітряна оборона, десь є ворожі "прильоти".

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім пояснив мету сьогоднішнього ракетного терору Росії. Відповідне відео поширив в Тelegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масована атака на Миколаївщину: Кім розповів про успіхи сил ППО

За його словами, є три варіанти, якими можуть керуватися росіяни, закидаючи Україну ракетами:

1. Вони навмисне затягують тривогу, аби лякати населення;
2. Вони шукають наші слабкі місця в ППО;
3. Вони "нелогічні ідіоти".

"Радіти зарано. Зараз великий відсоток ракет збивають наші Збройні сили. Але кілька варіантів: росіяни тримають у підвалах населення спеціально і пускають партіями ракети, щоби тривога була довго, морально виснажувати. Другий варіант – вони намацують нашу ППО, літають, щоб ударити масово. Це ми також розуміємо. Ну і третій – вони просто нелогічні ідіоти", – сказав Кім.

Приблизно від 7:00 11 жовтня Росія знову почала масовано атакувати Україну. Про обстріли ракетами повідомляють, зокрема, на Одещині, Дніпропетровщині, Рівненщині.

За даними Повітряних сил, з району Каспійського моря почала працювати стратегічна авіація окупантів – ракетоносці Ту-95 та Ту-160. По території України випустили ракети типу Х-101/Х-555.

Для знищення ворожих ракет залучили авіацію, зенітні ракетні війська, а також мобільні вогневі групи Повітряних сил. Про успішну роботу ППО повідомляють у низці міст.

Зараз ви читаєте новину «Варіантів три: Кім пояснив мету сьогоднішнього ракетного терору РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі