субота, 18 липня 2015 13:36

В зоні АТО ситуація загострилась, за добу загинув один боєць, п'ятеро поранені - спікер АТО

 

Упродовж минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще п'ятеро дістали поранення.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу у суботу, передає Укрінформ.

"Ми втратили одного бійця, ще п'ятеро дістали поранення", - сказав Лисенко.

Бойовики не припиняють обстріли позицій сил АТО з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

"На луганському напрямку ситуація залишається напруженою. Бойовики влаштували провокації біля н.п. Щастя та Станиця Луганська, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і міномети калібром менше 100 мм. Неспокійно також було біля сіл Новотошковка і Золоте. Фактів застосування бойовиками важкого озброєння на цій ділянці не було", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

За словами Лисенка, на донецькому напрямку вночі відбувалися збройні провокації. Вчора НВФ активно відкривали вогонь в районі Донецького аеропорту. Зафіксовано 3 потужних артилерійських обстрілу з гармат калібром 122 мм в Авдіївці, в результаті якого загинули троє місцевих жителів.

У н.п. Дослідне і Водяне бойовики застосували міномети калібром 122 мм, з танка стріляли по позиціях сил АТО в районі Первомайська, в Мар'їнці працювали снайпери.

На маріупольському напрямку українські військові відбили атаку диверсійної групи, НВФ влаштували збройну провокацію із застосуванням стрілецької зброї біля н.п. Новотроїцьке, там же позиції сил АТО один раз обстріляли з міномета калібром 122 мм.

За добу в зоні АТО зафіксовані прольоти 4 БПЛА супротивника.

 

Зараз ви читаєте новину «В зоні АТО ситуація загострилась, за добу загинув один боєць, п'ятеро поранені - спікер АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі