пʼятниця, 10 червня 2022 22:43

У зоні ризику - медіа: попередили про нову кібератаку

У зоні ризику - медіа: попередили про нову кібератаку
Встановили понад 500 електронних адрес отримувачів.

Попереджають про нову кібератаку. У зоні ризику - медіа України.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Попереджають про про масове розсилання небезпечних електронних листів із темою "СПИСОК посилань на інтерактивні карти". Розсилання відбувається, зокрема серед медійних організацій України (радіостанції, газети, новинні агенції тощо).

Встановили понад 500 електронних адрес отримувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: політтехнологу Медведчука оголосили підозру, Воллес у Києві

Електронні листи містять додаток у вигляді документу "СПИСОК посилань на інтерактивні карти.docx", відкриття якого може призвести до завантаження шкідливої програми CrescentImp.

Фахівці попереджають, що зловмисники все частіше вдаються до розсилань листів зі скомпрометованих електронних адрес державних органів.

Якщо ви стали жертвою кібератаки - терміново інформуйте команду CERT-UA, звертаються.

"Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0113 (із середнім рівнем впевненості асоційовано з групою Sandworm). Нагадаємо, ця група була причетна до організації масштабної атаки на енергетичний сектор України у квітні цього року", - повідомляють.

Хакери розсилають листи, за допомогою яких викрадають дані.

На Полтавщині СБУ знешкодила хакерів, які працювали на спецслужби РФ. У Києві затримали російського інтернет-агента, який закликав до захоплення влади в Україні.

У травні Україна вперше здобула дві нагороди у сфері кібербезпеки CYBERSEC Award, зокрема за героїчний спротив російській агресії.

Зараз ви читаєте новину «У зоні ризику - медіа: попередили про нову кібератаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі