субота, 07 травня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Кіберзлочинці розсилають чергові небезпечні листи для викрадення даних

Кіберзлочинці розсилають чергові небезпечні листи для викрадення даних
Хакери розсилають нові небезпечні електронні листи, в яких "лякають" хімічною атакою. Фото: t.me/dsszzi_official

Хакери розсилають нові небезпечні електронні листи, в яких "лякають" хімічною атакою і за допомогою яких викрадають дані.

Виявила факт масового розповсюдження таких листів урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна кібератака на держсайти: у Microsoft зробили важливу заяву

"Листи містять посилання на XLS-документ із макросом, відкриття якого призведе до ураження комп'ютера шкідливою програмою JesterStealer. Фахівці CERT-UA зауважують, що завантаження файлів здійснюється зі скомпрометованих вебресурсів.

Програма JesterStealer забезпечує викрадення автентифікаційних та інших даних з інтернет-браузерів, MAIL/FTP/VPN-клієнтів, криптовалютних гаманців, менеджерів паролів, месенджерів, ігрових програм тощо. Викрадені дані передаються зловмиснику в Telegram. Після завершення роботи програма видаляється", - зазначають у Telegram.

Росіяни намагалися проникнути в мережі східноєвропейських країн-членів НАТО. Це підтвердив опублікований 30 березня звіт Google.

Зараз ви читаєте новину «Кіберзлочинці розсилають чергові небезпечні листи для викрадення даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі