четвер, 05 вересня 2013 10:10

У Житомирі вандали понівечили десятки могил, бо не було грошей на гулянки

У Житомирі вандали понівечили десятки могил, бо не було грошей на гулянки
Фото: 1.zt.ua

У Житомирі правоохоронці затримали погромщиків кладовища, повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Понівечені могили, зняті декоративні елементи та металеві огорожі, а головне сплюндрована людська пам'ять – таку картину застали житомиряни на одному з кладовищ обласного центру.

Тріо парубків, що підозріло метушились довкола однієї з могил, привернули увагу Сергія Івановича (авт. – ім'я змінено). Однак самому з ними впоратись йому було не під силу. Чоловік звернувся за допомогою до робітників, які облаштовували поховання.

Вони кинулись до підозрілих молодиків, а один з них відразу зателефонував на "102".

Допоки парубки, не очікуючи пастки, полювали за металом, їх самих вполювали.

Як з'ясували правоохоронці, троє молодиків, від 18 до 20 років, упродовж години встигли понівечити близько десятка могил, звідки демонтували металеві конструкції різного призначення.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Відносно одного із затриманих уже обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Сам же 18-річний вандал твердить, що поліз до могил, бо "не было денег погулять".

Наразі йому, як і його спільникам, може загрожувати обмеження або позбавлення волі до 5 років. До того, у правоохоронців є підстави стверджувати, що затриманий причетний і до інших кримінальних правопорушень, як то крадіжки та шахрайства.

 

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі вандали понівечили десятки могил, бо не було грошей на гулянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі