середа, 26 жовтня 2022 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

В Запорізькій ОВА підрахували, скільки українців РФ тримає в полоні

В Запорізькій ОВА підрахували, скільки українців РФ тримає в полоні
Російські окупанти тримають у полоні 208 українців на Запоріжжі. Фото: pixabay.com

На тимчасово захопленій території Запорізької області російські окупанти викрали і взяли в полон 540 українців.

З них – 208 досі тримають у полоні. Про це під час брифінгу 26 жовтня розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони нелюди" – звільнені з російського полону українки розповіли про тортури

"Є чітка цифра: в полон захоплено 540 людей, з них 208 продовжують перебувати в полоні. Решту звільнено", – повідомив він.

З березня в полоні російських окупантів – міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв, перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк. Зараз про їхнє місце перебування нічого невідомо.

Від 24 лютого російська армія викрала понад 686 цивільних українців. Більшість із них утримують в неволі на території Російської Федерації та тимчасово окупованих регіонів.

Фіксує та досліджує насильницькі зникнення громадян організація Центр громадянських свобод. Із полону вдалося визволити 265 громадян. Ідентифіковано 11 людей, які загинули.

Українців викрадають просто на вулиці, з автівок, вдома та навіть на роботі, розповіла під час пресконференції менеджерка проєктів центру Наталія Ящук.

Зараз ви читаєте новину «В Запорізькій ОВА підрахували, скільки українців РФ тримає в полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі