середа, 14 червня 2023 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ повідомили про знищення соратника Кадирова. Росіяни заперечують, а Кадиров звернувся до ГУР

У ЗСУ повідомили про знищення соратника Кадирова. Росіяни заперечують, а Кадиров звернувся до ГУР
Українські військові повідомили про знищення депутата Держдуми РФ Адама Делімханова. Фото: t.me/zsuwar

Глава Чечні Рамзан Кадиров 14 червня заявив, що не може вийти на зв'язок зі своїм соратником, депутатом Держдуми РФ Адамом Делімхановим.

При цьому українські джерела повідомляли про нібито ліквідацію російського депутата в Україні. Зокрема, про знищення Делімханова, який разом з кадировцями перебував у Запорізькій області, повідомив у Facebook журналіст та доброволець ЗСУ Кирило Сазонов.

"Соратник Кадирова Делімханов ‒ мінус. Задвохсотили. Я вже писав, що розвідка ССО підрозділ "Бандерлоги" дуже круті. Так тримайте від хлопців неймовірну новину. Задвохсотили праву руку Кадирова в Приморську Делімханова. Працювали саме "Бандерлоги" з групою "Горизонт", підрозділ Фобос ОУВ Запоріжжя. З ним до Кобзона на концерт пішли інші наближені до Кадирова і ще близько двохсот особового складу", ‒ написав Сазонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павуки гризуться в банці– чи піде Євген Пригожин на повалення Путіна?

Пізніше Кадиров повідомив у Telegram, що не може знайти Делімханова. Він навіть звернувся до української розвідки.

"Я сам не можу ніяк вийти на Адама Делімханова. На зв'язок він не виходить. Прошу українську розвідку надати інформацію про те, за яким саме місцем і за якими позиціями було завдано удару, щоб таки зміг знайти мого дорогого брата", ‒ написав Кадиров.

Інформацію також прокоментували у Держдумі РФ. Спікер В'ячеслав Володін сказав, що особисто розмовляв із депутатом. Каже, що він живий і здоровий.

"Депутат Держдуми Адам Делімханов живий і перебуває в Чечні, повідомив російському агентству ТАСС заступник командувача 2-го армійського корпусу, командир спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов.

Водночас інші російські джерела пишуть, що Делімханов важко поранений.

Генштаб ЗСУ 9 червня повідомив про знищення десятків кадировців у Донецьку. Підрозділ "Ахмат" з Чеченської республіки РФ прибув у південно-західну частину тимчасово окупованого Донецька.

Вони грабують місцевих мешканців та знімають постановочні відео про бойові дії, повідомляв Генштаб у зведенні.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили про знищення соратника Кадирова. Росіяни заперечують, а Кадиров звернувся до ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі