пʼятниця, 13 грудня 2013 17:10

У Вінниці батько проломив череп семимісячному малюку

12 грудня близько дев'ятої вечора до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні "швидка" привезла семимісячного хлопчика. Він був без свідомості та дихання, з ознаками важкого ураження головного мозку.

"Знаєте, як люблячі батьки, підкидають до потолка дитину, а потім ловлять. Але у нас таке враження, що хлопчика підкинули і не зловили. Бо в нього перелом потиличної кістки та крововилив у головний мозок. Крім того, ми виявили синці на голові, вухах та сідницях. Такі крововиливи трапляються, коли дитина має якісь патології. Але тоді не було б перелому. Зараз хлопчик перебуває в термінальній комі. Ми штучно підтримуємо дихання та серцебиття. З кожною годиною шанси на виживання у дитини зменшуються", - розповідає завідуючий реанімаційним відділенням Вінницької обласної дитячої лікарні Анатолій Стародуб.

Обом батькам близько тридцяти років. Їх допитують міліціонери. У їхньому помешканні працюють експерти Вінницького криміналістичного центру.

"Наявність старих тілесних ушкоджень свідчить про те, що цю дитину не раз так підкидали, і не ловили. А синці на сідницях можуть бути свідченням того, що малюка частенько били, виховували таким чином", - коментує начальник міського відділу міліції №2 Олександр Король.

Відключати хлопчика від апаратів лікарі не будуть, але наголошують, що шансів на виживання у дитини дуже мало.

"Глибина коми свідчить про ступінь пошкодження головного мозку дитини. За місяць, це вже третій такий випадок, коли із проламаним черепом рятуємо дітей до року. Перший раз дитину побив батько, за те, що кричала. Врятувати не змогли. Другий раз дитинка вижила. Мама сказала, що впала з нею з драбини, сама мала синець під оком. Хоча там батько такий непутьовий, певно бив дружину, то й малому дісталося", - каже Стародуб.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці батько проломив череп семимісячному малюку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі