четвер, 05 вересня 2013 11:30

У Тернополі жорстоко побили 16-річного хлопця, його батьки звинувачують міліцію

В ніч з 30 на 31 серпня у Тернополі жорстоко побили 16-річного Ярослава Гіжовського. Його батьки у побитті звинувачують міліцію.

Як розповідає Ярослав, 30 серпня вони сім'єю святкували день народження його хрещеної мами, тому батьки дозволили йому пити енергетик. Близько 22.00 Ярослав разом із товаришем вийшли в двір. Згодом хлопці зайшли до магазину "Марс". Коли поверталися назад, Ярослав впав та злегка підвернув ногу. Піднятись йому допоміг товариш.

Навпроти йшли двоє міліціонерів з дівчатами. Напевно, побачивши кульгаючого хлопця, правоохоронці вирішили перевірити документи. Друг Мар'ян пред'явив паспорт, а 16-річний Ярослав не мав при собі документів, бо був неподалік дому. Міліціонери, вживаючи нецензурну лайку, запропонували Мар'янові іти додому, а Ярослава потягнули до машини.

Як розповідає потерпілий, у автівці його били по голові та плечах. Згодом привезли до міського відділення. Там завели у туалет та знову почали бити.

Батьки Ярослава на той час уже знали, що сина забрали правоохоронці, але не знали куди, тому чекали дзвінка. Згодом за ними приїхали міліціонери, щоб забрати до відділку. Розповідали, що їхній син психічно хворий та поводиться неадекватно. Син розповів батькам, що його били.

Автор: Фото: poglyad.te.ua
 

 

Автор: Фото: poglyad.te.ua
 

 

Автор: Фото: poglyad.te.ua
 

Працівник відділу у справах неповнолітніх почала переконувати батьків, що сина потрібно покласти у психоневрологічну лікарню. Пані Наталя була згідна провести будь-яку експертизу лиш би забрати сина з відділку. "Лікар, який проводив обстеження Ярослава, не побачив у хлопця ніяких психічних відхилень. Тому працівник відділу у справах неповнолітніх почала говорити, що Ярослав "обколений та окурений", – розповідає мама потерпілого.

Нарколог теж сказав, що Ярослав лише злегка сп'янілий, тому хлопця відправили у хірургічне відділення обласної дитячої лікарні, де зараз проводять обстеження та беруть аналізи.

Наразі потерпілі подали скаргу в прокуратуру на неправомірні дії тернопільських правоохоронців. В разі виявлення підстав відомості внесуть в єдиний реєстр досудових розслідувань. Прокурор тернопільської області тримає це питання на особистому контролі.

В обласній міліції тим часом розповіли, що проводять службове розслідування. Там кажуть, що хлопця працівники міліції доправили до міськвідділу, оскільки він порушував громадський порядок, на зауваження правоохоронців не реагував, відмовився надати правоохоронцям персональні дані. У зібраних матеріалах та відеосвідченнях буцімто зафіксовано факт спричинення тілесних ушкоджень синові батьком. На даний час неправомірних дій зі сторони працівників міліції не встановлено.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі жорстоко побили 16-річного хлопця, його батьки звинувачують міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі