четвер, 14 липня 2011 13:12

В Умані у будинку з хасидами пролунав вибух
5

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Сьогодні о 7.45 ранку в місті Умань на Черкащині по вулиці Софії Петровської в одній з дев'ятиповерхівок вибухнув сміттєпровід. Будинок – колишній гуртожиток одного з місцевих підприємств – знаходиться неподалік могильного комплексу хасидського святого Рабі Нахмана.

Вибух значної шкоди не завдав. Як повідомляють міські служби – жертв немає.

Більшість квартир в будинку належать паломникам хасидам. Вони проживають тут зі своїми сім'ями. Вибух стався між першим і другим поверхом на сходовій клітці. Сміттєпровід зроблений із азбесту, ширина стінки близько трьох сантиметрів. Від вибуху його зруйнувало вистою в півтора метра. Мешканці будинки розповідають, що взагалі сміттєпроводом не користуються, бо кілька років тому всі люки на поверхах, які можна було скидати сміття позакривали комунальники. Відкритим був лише люк на четвертому поверсі.

"Сміттєпровід часто горів, – каже мешканка будинку з першого поверху. – вибух був такий, що все затрусилося. Я подумала, що банки вибухнули. Виходжу в коридор – диму повно. Сміттєпровід вибухнув. Їх позаварювали, бо вони горіли. Люди не думали, що кидають і недопалок могли кинути. Вони повні сміття. Може хтось і кинув недопалок".

"Я не звернув уваги на вибух, бо хасиди часто пускають салюти і петарди, – каже чоловік років 30. – На місце події прибули рятувальники і правоохоронці. Зараз працюють експерти".

"Надійшло повідомлення близько 7.48 від мешканця будинку, – говорить заступник начальника Уманського відділення МНС Віталій Кучер. – По прибуттю чергового караулу встановили, що зруйновано сміттєпровід. Причини встановлюються".

Зараз ви читаєте новину «В Умані у будинку з хасидами пролунав вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі