середа, 13 липня 2011 22:16

У Мумбаї сталися три теракти: 13 людей загинули

У Мумбаї сталися три теракти: 13 людей загинули

В результаті трьох вибухів, що сталися ввечері 13 липня 2011 року в індійському місті Мумбаї (колишній Бомбей), загинули 13 людей. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив міністр штату Махараштра Прітхвірай Чаван (Prithviraj Chavan).

За його словами, ще 56 людей отримали поранення. Вибухи в Мумбаї визнані терактом. Раніше індійська поліція заявила, що вибухи забрали життя двох людей. Інформація про кількість загиблих в результаті терактів сильно відрізняється. Так, раніше портал The Times of India повідомив, що загинули щонайменше п'ятеро людей. За даними агентства Associated Press, теракти забрали життя вісьмох людей, 70 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Міністерство внутрішньої безпеки Індії вже заявило, що три вибухи в Мумбаї були частиною теракту. Телеканал NDTV, повідомляє про десять загиблих і 54 поранених.

Нагадаємо, останній великий теракт стався в Мумбаї в 2008 році. Тоді група бойовиків узяла в заручник жителів двох готелів та одного житлового комплексу. В результаті загинули більше двохсот чоловік і понад триста - отримали поранення. За підсумками проведеного пізніше розслідування було встановлено, що до теракту була причетна пакистанська угрупування "Лашкар-і-Тайба".

Зараз ви читаєте новину «У Мумбаї сталися три теракти: 13 людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі