четвер, 01 грудня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні оголосили масштабну тривогу. У Білорусі підняли винищувачі
Оновлено

У четвер, 1 грудня, вся територія України, крім Криму, "почервоніла" від повітряної тривоги.

Спостерігається активність ворожої авіації з боку Білорусі, повідомила моніторингова група "Бєларускі Гаюн".

За даними аналітиків, з білоруського аеродрому "Мачулищі" злетіли два російські літаки МіГ-31К. Вони можуть переносити ракети "Кинжал". Чи є вона на них – невідомо. Політ також може бути тренувальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія анонсує "вирішальну ракетну атаку" на Україну – у ЗСУ відреагували

Раніше у Повітряних силах України повідомляли про збільшення авіаційної активності військ РФ після кількох днів затишшя.

Перебувайте в укриттях до сигналу про скасування небезпеки. Також не публікуйте кадри роботи сил ППО та наслідків можливих "прильотів". Це допомагає ворогу корегувати вогонь.

Автор: скриншот
  Масштабна повітряна тривога в Україні
Масштабна повітряна тривога в Україні

Оновлено о 14:37: за даними "Бєларускі Гаюн", два МіГ-31К відлітають з Білорусі в Росію на аеродром "Саваслейка" в Нижегородській області.

"Там знаходиться філія четвертого Державного центру підготовки авіаційного персоналу та військових випробувань міністерства оборони РФ", – йдеться у повідомленні.

Востаннє Росія масовано обстріляла Україну ракетами та дронами 23 листопада. Обстріл спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.

Вдень 29 листопада в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. "Почервоніли" всі області, крім Криму. Однак відбої пролунали майже одразу.

Російський агресор може нагнітати ситуацію в Україні перед масовим обстрілом, аби завдати удару неочікувано. Тож українців закликали бути готовими до таких дій ворога, пояснила Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили масштабну тривогу. У Білорусі підняли винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі