четвер, 15 лютого 2024 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні масштабна тривога. У Києві та Львові вибухи
Оновлено

У ніч проти 15 лютого в Україні оголосили повітряну тривогу через пуски ракет росіянами зі стратегічної авіації.

У Києві на світанку пролунали вибухи. Працює протиповітряна оборона, повідомили у Telegram Сили оборони півдня України та командування Повітряних сил ЗСУ.

"Ракетна небезпека через загрозу пусків крилатих ракет із літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Дотримуйтеся інформаційної тиші. Закликаємо не знімати та не викладати в мережу роботу наших захисників! Подбайте про власну безпеку - перебувайте в укриттях під час сигналу повітряної тривоги" - йдеться у зверненні.

Заявили також про фіксацію ворожих ракет у напрямку Херсонщини з півдня.

"Ракети маневрують з Київської області на Черкаську, Вінницьку та Житомирську. Повітряна тривога триває! В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги", - написав начальник КМВА Сергій Попко.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка з'ясувала, як росіяни могли запустити ракети "Циркон"

ОНОВЛЕНО 6:16

Ракети полетіли через Харківщину на Дніпропетровщину, вектор руху ракети Х-59 на Дніпро. Ракети зайшли на Рівненщину. Також повідомляють про вибухи у Запоріжжі.

"Дніпро атакували ракетами Х-101/555. У Києві - загроза балістики. В столиці знову вибухи. Дніпро - також вибухи. Декілька ракет пролітають біля Хмельницького. Київ ракети у вашому напрямку з Чернігівщини. Балістика на Запоріжжя", - сказано в повідомленні.

На підступах до Києва і в столиці працює ППО.

"Вибухи в місті. Працює ППО. Не покидайте укриттів", - написав міський голова Києва Віталій Кличко.

ОНОВЛЕНО 6:35

У Львові чутно звуки вибухів, повідомив у четвер вранці мер міста Андрій Садовий.

"Львів. Дуже гучно. Нічого не знімаємо. Ніде не викладаємо. Працює ППО", - заявив 15 лютого керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Захисники неба попередили про небезпеку ракетного удару по Запоріжжю. Далі ракети ворога змінили курс на Дніпропетровщину та летіли у напрямку Кривого Рогу, а також військові попереджали про фіксацію ракет у напрямку Кіровоградської області.

Пізніше в Силах оборони півдня України заявили про можливий запуск ракет типу "Калібр" з російського фрегата "Адмірал Макаров", що був зафіксований в Чорному морі. Він є носієм восьми ракет.

Перед тим вночі у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що на території РФ зафіксовано зліт кількох стратегічних бомбардувальників Ту-95. Борти піднялися в повітря з аеродрому Оленья у Мурманській області.

Зараз ви читаєте новину «В Україні масштабна тривога. У Києві та Львові вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі