середа, 16 серпня 2023 09:33

В Україні стався землетрус

В Україні вчора ввечері стався землетрус на Закарпатті.

Підземні поштовхи магнітудою 2,2 бала за шкалою Ріхтера зафіксували 15 серпня о 16:43, повідомив Головний центр спеціального контролю.

"Епіцентр землетрусу знаходився на відстані 23 кілометрів на схід від міста Ужгород, на глибині 3 кілометрів", – йдеться у повідомленні.

Це вже другий землетрус на Закарпатті за останній тиждень. Раніше землетрус був зареєстрований 10 серпня з магнітудою 2,4 бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії прокинувся потужний вулкан Етна: кадри виверження

"За класифікацією цей землетрус відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються лише окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах. Даний землетрус не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури країни", – пояснили фахівці.

Автор: Google
  15 серпня пізно ввечері в Україні зафіксували землетрус
15 серпня пізно ввечері в Україні зафіксували землетрус

Наприкінці липня землетрус стався на Полтавщині. 23 числа там зафіксували підземні поштовхи магнітудою 2,6. Землетрус на глибині 7 км зафіксували за 20 км на захід від Полтави.

Уранці 22 червня неподалік окупованого росіянами Севастополя у Чорному морі стався потужний землетрус. Поштовхи магнітудою 4,7 бала за шкалою Ріхтера зафіксували о 5:42 ранку

На Полтавщині 8 червня зафіксували підземні поштовхи магнітудою 3,7 бала за шкалою Ріхтера. Землетрус зареєстрували о 10:23 за київським часом.

Такий землетрус відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом – тільки в сприятливих умовах.

Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають коливання легких предметів, трохи сильніше – на верхніх поверхах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стався землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі