четвер, 15 липня 2021 12:16

У Туреччині заарештували українських моряків

У Туреччині заарештували українських моряків
Українським морякам загрожує ув'язнення в Туреччині. Фото: pixabay.com

Прокуратура турецького міста Іскендерун заарештувала чотирьох українських моряків. Їх підозрюють у контрабанді наркотиків.

У Туреччину вони потрапили на судні MSC CAPUCINE R під прапором Ліберії. Екіпаж складався з 24 українців та одного іноземця. 10 липня корабель затримали правоохоронці в порту, повідомила пресслужба МЗС України.

Наступного дня капітана та трьох помічників звинуватили в контрабанді наркотиків. Решта членів екіпажу беруть участь у розслідуванні як свідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернувся капітан судна, якого п'ять років утримували на Шрі-Ланці

Посольство України в Туреччині забезпечило заарештованих адвокатом та перекладачем, консули підтримують зв'язок з їхніми рідними. Також домовляються, щоб отримати матеріали слідства та відвідати моряків.

Трьох українських моряків затримали в Іспанії за перевезення наркотиків. З 27 березня вони перебувають у пенітенціарному закладі в Лас-Пальмасі в очікуванні суду. На борту затриманого судна, членами екіпажу якого були українці, виявили вантаж із гашишем вагою 18 т.

Моряки повідомили, що незадовго до арешту, коли ALBATROS GUARD VSL перебувало в морі, до нього підійшло інше невідоме судно, з якого на борт скинули мішки з невідомим вантажем. Після чого екіпаж отримав розпорядження його власника - прийняти вантаж на борт і доправити в порт. Про характер вантажу не знали.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині заарештували українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі