четвер, 02 лютого 2023 07:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У США заявили про нову допомогу Україні та Молдові ‒ хочуть підтримати економіку

 

Сполучені Штати Америки виділять $135 млн на підтримку економіки України та Молдови.

Окрім того, $18 млн спрямують на підтримку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ у Росії. Про це повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Гроші будуть виділені із ліквідованого американсько-російського інвестиційного фонду (The US Russia Investment Fund, TUSRIF).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США придумали, як анулювати ризик розкрадання допомоги Україні

"Напад Кремля на український народ спустошив економіку України, яка, як очікується, скоротиться більш ніж на 45% цього року. Молдова також зазнала серйозного впливу наслідків війни, включаючи підвищену інфляцію, яка призвела до зростання витрат на життя. Негайна підтримка приватного сектору в Україні та Молдові має вирішальне значення для зміцнення обох країн, коли вони захищаються від агресії Путіна", ‒ йдеться у повідомленні.

Очікується, що виділені кошти допоможуть створити робочі місця та оживити сільське господарство й виробничий сектор в Україні та Молдові.

Президент США Джо Байден обговорить із президентом України Володимиром Зеленським останні запити Києва на сучасне озброєння для захисту від Росії.

Сполучені Штати Америки готують Україні новий пакет військової допомоги сумою $2,2 млрд. До пакету можуть увійти далекобійні ракети. Зокрема, далекобійні ракети Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), пише Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У США заявили про нову допомогу Україні та Молдові ‒ хочуть підтримати економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі