понеділок, 19 грудня 2011 21:47

У Сирії розстріляли військовослужбовців при спробі дезертирувати

У Сирії розстріляли військовослужбовців при спробі дезертирувати

Кілька десятків військовослужбовців загинули при спробі дезертирувати з лав сирійської армії, передає агентство Франс Прес з посиланням на "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (OSDH), який базується в Лондоні.

За даними правозахисників, інцидент стався в провінції Ідліб на північному заході країни. Як заявляє OSDH, від 60 до 70 військових намагалися покинути ряди збройних сил і були розстріляні з автоматичної зброї.

У понеділок представники влади Сирії підписали протокол, який дозволяє допуск в країну місії спостерігачів від Ліги арабських держав (ЛАГ). Спостерігачі повинні будуть переконатися, що сирійський уряд дійсно намагається мирним шляхом врегулювати кризу в країні і припинити кровопролиття.

Кілька місяців тому дезертири з сирійської армії в прикордонних з Туреччиною районах сформували так звану "Сирійську вільну армію", яка почала збройну боротьбу з урядовими військами. Її найгучнішою акцією став напад в середині листопада на комплекс будівель розвідувальної служби ВПС в передмісті Дамаска.

У Сирії вже дев'ять місяців не припиняються антиурядові протести, які почалися в середині березня на півдні країни, в місті Дера, а потім перекинулися на інші регіони. Опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада. Ця вимога підтримується США та країнами ЄС, які ввели ряд економічних санкцій проти Дамаска.

За даними ООН, кількість жертв зіткнень у країні перевищила 5 тисяч чоловік. Сирійська влада говорять про більш ніж 1,5 тисячі загиблих з обох сторін, в тому числі про більш ніж 1,1 тисячі співробітників правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії розстріляли військовослужбовців при спробі дезертирувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі