середа, 24 січня 2024 11:12

У Росії впав військово-транспортний Іл-76
Оновлено
3

У Росії розбився літак Іл-76
Фото: 112
У Росії розбився літак Іл-76
У Росії розбився літак Іл-76

У Росії 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76.

Сталося це у Корочанському районі Бєлгородської області, повідомляє російський Telegram-канал Mash.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії розбився бомбардувальник

За деякий час до цього у регіоні було оголошено ракетну небезпеку.

Надзвичайну подію підтвердив також губернатор області В'ячеслав Гладков.

"Подія у Корочанському районі. Наразі на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік та виїхав до району. Всі подробиці пізніше", - зазначив Гладков.

Падіння літака також підтвердили у Сухопутних силах ЗСУ. А російські пабліки пишуть, що на борту Іл-76 було 63 пасажири.

Відомо, що Іл-76 - радянський і російський важкий військово-транспортний літак. Його почали експлуатувати у 1975 році. Іл-76 був першим в історії СРСР військово-транспортним літаком із турбореактивним двигуном. Вони використовуються РФ для перекидання як особового складу, так і важкої техніки.

Літак здатний доставляти вантажі максимальною масою 28-60 тонн на відстань до 4,2 тисячі км із крейсерською швидкістю 770-800 км/год. Екіпаж становить 6-7 осіб.

Оновлено на 11:28

За даними джерел українських ЗМІ в ЗСУ, цей військово-транспортний літак, ймовірно, перевозив ракети до комплексів С-300.

В Афганістані 21 січня зник із радарів бізнес-джет Falcon 10. На борту перебували шестеро людей: два росіянина і чотири члени екіпажу.

Літак 1978 року виробництва належить ТОВ "Атлетік Груп" та приватній особі. Джет виконував чартерний санітарний рейс з Індії до Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії впав військово-транспортний Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі