четвер, 20 квітня 2023 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії офіційно заговорили про нову групу військ: аналіз британської розвідки

У Росії офіційно заговорили про нову групу військ: аналіз британської розвідки
У Росії заявили, що президент Володимир Путін відвідав Дніпровську групу військ. Фото: скріншот

У Росії публічно заговорили про так звану "Дніпровську групу військ".

Зокрема, про неї згадано у повідомленні Кремля про візит президента Володимира Путіна у тимчасово захоплені РФ регіони півдня України. Про це у Twitter пише міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Візит" Путіна в Україну є індикатором настроїв Кремля – Білий дім

У британській розвідці зазначають, що Росія традиційно використовує термін "угруповання сил" у специфічному ключі, вказуючи на велике, організоване за завданням оперативне формування.

"На початку вторгнення російські війська були організовані в групи сил, кожна з яких була приєднана до своїх військових округів у Росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ. Існування очевидно нової Дніпровської групи військ свідчить про те, що початкова організація сил еволюціонувала, ймовірно, через значні втрати", ‒ йдеться у повідомленні.

За оцінками британської розвідки, місія нової групи, ймовірно, полягатиме у захисті південного сектору окупованої зони, а особливо південно-західного флангу, який нині позначений річкою Дніпро.

18 квітня російські ЗМІ заявили, що Путін нібито приїхав у штаб угруповання окупаційних військ "Днєпр" в Херсонській області.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що на тимчасово окуповані території у Херсонській і Луганській областях їздив не президент РФ Володимир Путін, а один з його двійників.

Зараз ви читаєте новину «У Росії офіційно заговорили про нову групу військ: аналіз британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі