середа, 12 квітня 2023 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

В ООН відреагували на відео зі стратою українського військовополоненого

В ООН відреагували на відео зі стратою українського військовополоненого
В ООН відреагували на відео зі стратою українського військовополоненого. Фото: скріншот з відео

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні "приголомшена надзвичайно жорстокими відео" зі звірствами російських окупантів щодо полонених захисників, опублікованими 11 квітня.

Там додали, що подібні випадки є не поодинокими. Відповідну заяву речник Місії Криштоф Яновські розмістив на сайті ООН в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк закликав потенційних "миротворців" подивитися відео страти українського полоненого

У тексті уточнили, що мають на увазі кадри зі стратою чоловіка, "імовірно українського військовополоненого", а також відео з понівечиними тілами "вірогідно" наших воїнів.

При цьому організація визнала, що випадки страти полонених є непоодинокими, але не вказала на причетність якоїсь зі сторін до інших звірств.

"В останніх доповідях Місія задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі, скоєних проти військовополонених. Ці останні порушення, як і інші, мають бути належним чином розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності", – йдеться в заяві Яновські.

Російські окупанти стратили українського полоненого – відтяли йому голову. Увесь процес зняли на відео. Кадри страти терористи виклали у мережу.

Україна нічого не збирається забувати і прощати вбивцям. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору. Про це, реагуючи на вбивство українського полоненого росіянами, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «В ООН відреагували на відео зі стратою українського військовополоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі