середа, 30 серпня 2023 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В Одесі спіймали розвідника російського угруповання "Призрак"
4

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі учасника терористичної організації так званої ЛНР – розвідника російського угруповання "Призрак".

Зловмисником є місцевий житель – ідеологічний прихильник кремлівського режиму, повідомила 30 серпня пресслужба СБУ. Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь РФ.

"Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він втік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків. Там його призначили командиром розвідувального підрозділу підконтрольного РФ угруповання "Призрак", яке у подальшому було підпорядковано командуванню 2-го армійського корпусу країни-агресорки. З того часу фігурант під псевдонімом "Санта" воював проти українських військ на сході нашої держави, зокрема в районі Бахмутської траси", – ідеться у повідомленні.

Однак, згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію. Повернувся до Одеси, де намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні "спакували" ексбойовика так званої ДНР

СБУ публікує інформацію про затримання в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»
Фото: СБУ
СБУ публікує інформацію про затримання в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»
СБУ публікує інформацію про затримання в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»
СБУ публікує інформацію про затримання в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника в обласному центрі виявлено фотоматеріали із доказами його перебування у складі терористичної "ЛНР".

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів, зокрема контакти колишнього бойовика з діючими учасниками окупаційних угруповань РФ.

Вдалося дізнатися, що затриманого зовуть Лустін Нікола Віталійович, 1979 року народження, уродженець міста Одеса. Прихильник СРСР. В 2017 році звертався до ДМС за розʼясненням щодо припинення його радянського громадянства.

Служба безпеки України затримала на прифронтовій території Донеччини адвоката-зрадника, який шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисником виявився адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі спіймали розвідника російського угруповання "Призрак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі