вівторок, 29 серпня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

На кордоні "спакували" ексбойовика так званої ДНР

На кордоні "спакували" ексбойовика так званої ДНР
До початку повномасштабного вторгнення РФ він покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію. Фото: СБУ

На Вінниччині спіймали колишнього бойовика так званої ДНР, який хотів утекти до невизнаного Придністров'я.

Служба безпеки розшукала ще одного бойовика терористичної організації, який тривалий час переховувався від правосуддя за участь у війні проти України. Тепер йому загрожує до 15 років тюрми, повідомила 29 серпня пресслужба СБУ.

"Зловмисника затримали поблизу кордону з невизнаним Придністров'ям, куди він намагався втекти, щоб уникнути покарання за свої злочини. Затриманим є мешканець міста Костянтинівка, що на Донеччині. У 2014 році він приєднався до так званого "слов'янського полку" – підконтрольного РФ терористичного угруповання зі сходу України. Там його залучали до "чергування" на ворожих блокпостах, де він зупиняв авто українських громадян, які намагалися виїхати з тимчасово окупованої частини регіону", – ідеться у повідомленні.

Під час таких "зупинок" бойовики створювали штучні приводи для викрадення людей та "конфіскації" їхніх авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ненависниця ЗСУ понад місяць наводила російські "Гради" на своє місто

Фігурант адміністрував декілька прокремлівських груп у забороненій соцмережі "Вконтакте", де агітував мешканців Донбасу вступати до так званої ДНР.

Однак, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію, де намагався "залягти на дно".

Під час оперативних заходів співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали в одному із прикордонних районів Вінницької області.

При обшуку у затриманого виявили мобільний телефон та сім-картки із доказами його комунікації з бойовиками.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник уже перебуває під вартою.

Служба безпеки України затримала на прифронтовій території Донеччини адвоката-зрадника, який шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисником виявився адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні "спакували" ексбойовика так званої ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі