середа, 09 жовтня 2013 03:04

В Одесі придумали вимагати гроші за допомогою бомб-нашийників

В Одесі придумали вимагати гроші за допомогою бомб-нашийників
Фото: piter.tv

В Одесі припинена діяльність угруповання, що планувало викрадати бізнесменів і вимагати в них гроші , повідомляє місцеве видання "Думская".

Як розповіло джерело в правоохоронних органах , представники угрупування збиралися надягати на викрадених підприємців електронні пристрої у вигляді нашийників, оснащених вибухівкою. Таким чином вони, очевидно, розраховували залякувати своїх жертв і домагатися сплати викупу.

За інформацією джерела, в період з березня по вересень поточного року зловмисники відпрацювали технічну сторону питання. Пристрій було випробувано в пустельних місцях. Нашийник, як наголошується, приводився в дію дистанційно, крім іншого він дозволяв відстежувати обстановку навколо людини через інтернет. Представники угруповання навіть розробили для влаштування унікальне програмне забезпечення.

Банда намітила першу жертву, від якої планувала отримати півмільйона доларів. Однак про її плани стало відомо Службі безпеки України . В результаті представники угрупування були затримані.

Нашийники з вибухівкою раніше використовувалися за кордоном при вимаганні і схожих злочинах. У 2003 році, зокрема, в США була зроблена спроба пограбування банку за допомогою подібного пристрою: він був закріплений на шиї людини, якогось Брайана Уеллса, який прийшов в банк і вимагав гроші. Йому вдалося отримати близько восьми тисяч доларів, однак після виходу на вулицю бомба вибухнула, в результаті грабіжник помер.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі придумали вимагати гроші за допомогою бомб-нашийників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі