середа, 22 лютого 2017 15:52

В Івана Марчука вкрали 101 картину

В Івана Марчука вкрали 101 картину
Іван Марчук

Торік у художника з Тернопільщини Івана Марчука викрали 101 картину. Ошукав 80-річного митця його агент. Він вмовив художника віддати свої кращі полотна та провести виставку в Іспанії. Агент пообіцяв влаштувати "мистецький переворот" у свідомості європейців. Натомість ані виставки, ані картин. Художник звернувся за допомогою до правоохоронців. Згодом агент вийшов на зв'язок. Чоловік пообіцяв повернути вкрадене.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник глави МВС України Михайло Апостол.

"Виставка мала відбутися у музеї Прадо (Мадрид) 3 вересня 2016 року. Проте агент дату переніс на жовтень. А потім на листопад. У грудні чоловік перестав відповідати на дзвінки художника. Справою зайнялася поліція. По зникненню картин відкрили кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські художники показали своє бачення Японії

Нині правоохоронці шукають агента. Триває розслідування.

Іван Марчук провів 180 колективних і персональних виставок в Україні та багатьох країнах Європи.

Невідомі розгромили виставку українського художника. 15 осіб увірвалися в приміщення. Побили охорону і пошкодили виставлені картини. На стінах намалювали "Слава Україні!", "Слуги Москви" і "Сепар". Організатори виставки підозрюють в атаці праворадикалів.

Зараз ви читаєте новину «В Івана Марчука вкрали 101 картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі