вівторок, 03 жовтня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР прокоментували намальовані військовими РФ бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі

В ГУР прокоментували намальовані військовими РФ бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі
Таким абсолютно допотопним креативом Росія намагається імітувати, що вона посилює захист якихось своїх об'єктів, вважають в ГУР. Фото: Planet Labs

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували намальовані російськими військовими стратегічні бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі.

Таким абсолютно допотопним креативом Росія намагається імітувати, що вона посилює захист якихось своїх об'єктів. Таку думку в ефірі телемарафону висловив представник ГУР Андрій Юсов.

"Аналоговнєт" виходить на новий рівень, і разом з покришками, які мають зупиняти "бавовну", знищення тих самих літаків і стратегічної авіації, з'являються тепер намальовані літаки", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські "інновації": окупанти вигадали дивний спосіб "захисту" Ту-95 від атак дронів

Юсов припустив, що мета росіян - можливо, навіть не обманути українців, а "списати чергові вкрадені бюджетні кошти", що призначались на ремонт техніки або придбання нової.

"Але якщо серйозно, то це і смішно, і сумно коментувати. Країна, яка нещодавно позиціювала себе лідером на ринку озброєнь, другою армією у світі, сьогодні намагається абсолютно допотопним креативом, який ні на що не впливає, імітувати, що вони посилюють захист якихось своїх об'єктів", - сказав Юсов.

Він додав, що для справжнього захисту росіянам слід прибрати свої війська з території України разом зі своїми засобами протиповітряної оборони та розташувати їх у РФ.

"Тоді, можливо, це допоможе", - резюмував представник ГУР.

Силуети стратегічних бомбардувальників Ту-95 поставили на російській авіабазі в Енгельсі.

Це зафіксували супутники компанії Planet Labs, пише The War Zone.

Сфотографували дві реалістичні двовимірні приманки. Їх могли вирізати з полотна чи тканини, або просто намалювати на землі.

Щоб фейкові Ту-95 мали більш реалістичний вигляд, на них намалювали шини. Ці приманки можуть використати для того, щоб обдурити супутники та операторів дронів.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР прокоментували намальовані військовими РФ бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі