пʼятниця, 12 січня 2024 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР назвали серйозну проблему Росії у виробництві ракет

В ГУР назвали серйозну проблему Росії у виробництві ракет
Росія не може відновити довоєнні запаси ракетного озброєння, заявив представник ГУР Андрій Юсов. Фото: РБК-Україна

Росія для ударів по Україні використовує щойно виготовлені "високоточні" ракети, адже не може відновити довоєнні запаси.

Водночас у росіян досі залишається значний потенціал. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР Андрій Юсов, який прокоментував статтю Welt про те, що Росія нібито може вийти на рівень виготовлення 200 ракет на місяць 2024 року, а також випускає 2 млн боєприпасів великого калібру на рік.

"Якщо ми говоримо про запаси ракетного озброєння, зокрема, умовно "високоточного", як вони його називають, то все, що вони виробляють, фактично відразу й використовується для продовження цієї злочинної війни проти України. Вийти на запаси рівня до повномасштабного вторгнення, довоєнного вони не можуть", - сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії планують серійно виробляти нову авіабомбу - ЗМІ

Водночас розвідка каже, що у росіян досі залишається значний потенціал - вони намагаються нарощувати виробництво різної номенклатури. Це загрожує Україні й потребує додаткових заходів підтримки для захисту українського неба, систем протиповітряної та протиракетної оборони.

"Хоча плани відрізняються від результатів. Але, звичайно, певне посилення оборонного комплексу в них присутнє", - зазначив Юсов.

Російські загарбники змінили тактику обстрілів України. Вони роблять ставку на балістичні ракети, які складно збивати.

Тому цивільні мають змінити своє ставлення до повітряних тривог, а влада в містах повинна встановлювати якомога більше мобільних укриттів. Про це йшлося у другому випуску спільної програми Центру протидії дезінформації та Укрінформу "Про війну".

За словами заступника керівника ЦПД Андрія Коваленка, зміна тактики ворогом, яка передбачає відхід від великої кількості крилатих ракет і перехід на балістику, спостерігалася уже давно.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР назвали серйозну проблему Росії у виробництві ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі