пʼятниця, 16 серпня 2013 11:54

В гаражі виявили 1,5 тонни зіпсованої риби

В гаражі виявили 1,5 тонни зіпсованої риби
Фото: mvs.gov.ua

Столичні правоохоронці вилучили з обігу понад 1,5 тонни непридатної для споживання рибної продукції. Підпільний цех із виготовлення кільки знаходився в одному з гаражних кооперативів по Повітрофлотському проспекту, повідомили у прес-службі МВС.

Під час візиту співробітників ветеринарної міліції працівники суб'єкту господарювання не змогли пояснити, чому на сировину немає жодних документів, а підприємство не зареєстровано належним чином.

В ході проведення перевірки було встановлено, що вагон-рефрижератор, в якому зберігалась недоброякісна риба, належить одному з товариств з обмеженою відповідальністю.

Власник, за попередньою інформацією, в подальшому мав намір реалізувати зіпсований товар на ринках Києва. Балтійська кілька була вже розфасована в поліетиленові відра по 5 та 10 кг кожне. Загалом правоохоронці виявили 275 таких відер, які вже чекали на своїх покупців.

На більшості з них було сумнівне маркування. Але навіть на ньому термін придатності риби закінчився ще кілька місяців тому.

Про виявлені порушення було складено відповідний акт та припис. Окрім цього обіг небезпечної продукції було обмежено. В подальшому на керівництво суб'єкту господарювання було складено адміністративний протокол за статтею 107 КУпАП – "Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог".

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від дев'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Остаточний розмір штрафу встановить суд.

Наразі правоохоронці встановлюють мережу збуту небезпечного товару та його походження.

Зараз ви читаєте новину «В гаражі виявили 1,5 тонни зіпсованої риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі