середа, 13 липня 2011 13:27

У Дніпропетровську 4-річний хлопчик помер від отруєння грибами

У Дніпропетровську 4-річний хлопчик помер від отруєння грибами

У Дніпропетровську в ніч на середу від отруєння блідою поганкою помер чотирирічний хлопчик, його 12 річний брат перебуває в реанімації у важкому стані.

Як повідомили в лікарні, 8 липня мама нагодувала родину смаженими грибами.

10 липня в тяжкому стані, хлопчики надійшли в лікарню. Чотирирічний малюк більше 2 діб перебував у стані коми.

Зараз лікарі готують 12-річну дитину до транспортування у відділення токсикологічної реанімації дитячої республіканської лікарні "Охматдит" у Києві. У хлопчика серйозна нирково-печінкова недостатність.

Мама хлопчиків, будучи вагітною, 10 липня з ознаками отруєння поступила в пологовий будинок. Після пологів так само знаходиться в реанімації.

За словами завідувачки відділенням гігієни харчування міської санепідстанції Дніпропетровська Зінаїди Гужви в недільні дні ще двоє дітей потрапили до лікарні з діагнозом отруєння грибами.

Батьки на дачі зібрали гриби, посмажили їх і нагодували ними двох 12 річних дітей.

"Потім батьки дали дітям випити козячого молока, нагодували кількою в томаті і в результаті діти потрапили в реанімаційне відділення дитячої лікарні. На сьогодні діти переведені у відділення", - зауважила Гужва.

У Дніпропетровську за період з початку грибного сезону зареєстровано 11 випадків отруєння грибами, два з яких смертельні.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську 4-річний хлопчик помер від отруєння грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі