вівторок, 16 вересня 2014 08:36

В дім члена кримськотатарського Меджлісу увірвалися ФСБшники з автоматами

В дім члена кримськотатарського Меджлісу увірвалися ФСБшники з автоматами
15minut.org

Рано вранці 16 вересня, в квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва в селі Молодіжне під Сімферополем, увірвалися озброєні люди з обшуком.

Про це він особисто повідомив "Крим.Реаліі".

"Увірвалися автоматники, спочатку оточили під'їзд, потім зайшли люди в громадському, потім привели понятих і почали все обшукувати. Вони шукали літературу ісламського характеру, вилучили у мене ноутбук разом із зарядним пристроєм і системний блок від комп'ютера ", - розповів Барієв.

Він зазначив, що силовики спочатку вели себе досить зухвало і грубо, налякавши сім'ю, в тому числі дітей. Але, після зауважень вони стали ввічливіші.

За його інформацією, обшук проводили співробітники ФСБ. Вони представили постанову, що дані заходи проводяться у зв'язку з подіями 3 травня, коли кримські татари зустрічали на адміністративному кордоні в Армянську свого лідера Мустафу Джемілєва.

"Повідомили, що обшук ведеться по кримінальній справі по тим заходам, повідомили, що у них є санкція на обшук, хоча вони мені копію постанови не залишили", - розповів Барієв.

Дані заходи член Меджлісу розцінює, як "залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу".

"За всі роки свого життя я ніколи з такими речами не стикався, тому що я знав, що я ніколи не був правопорушником. Тому в даному випадку я це розцінюю, як спосіб психологічного впливу для того, щоб далі я не міг вести активну громадську діяльність ", - вважає Барієв.

Силовики вже покинули будинок меджлісівця, який після оцінки ситуації намагатиметься забрати свою комп'ютерну техніку.

"Там міститься інформація моєї багаторічної роботи, в тому числі і аналітична, для мене ця інформація дуже важлива", - сказав він.

Ескендер Барієв є членом Меджлісу, противник присутності кримських татар в рядах самопроголошеної влади Криму. Барієв завжди досить критично і різко висловлювався щодо анексії Криму Росією.

У Криму почастішали випадки обшуків з боку правоохоронних органів в сім'ях кримських татар під приводом пошуку "зброї, наркотиків, забороненої літератури".

Зараз ви читаєте новину «В дім члена кримськотатарського Меджлісу увірвалися ФСБшники з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі